Följ KVF på Facebook

Translate

Tisdag 18 november 2014

Skolkonserter

Kantele Trio
Kan man bygga ett instrument av en gäddas käkben? Finlands främsta kantele-musiker ger prov på sitt magiska sound och berättar mer om myterna kring Finlands nationalinstrument kantele.
Tider: 10:00 & 13:00
Plats: Kryptan i Kista Kyrka
» Information

Torsdag 20 november 2014

Skolkonserter

Kolonien
Kraftfull folkpop med reggaeinfluenser. Med spelglädje och texter om en bättre värld vill Kolonien ge dig en chans att upptäcka en musik du kanske inte ens visste att du tyckte om.
Tider: 10:00 & 13:00
Plats: Kryptan, Kista kyrka
» Information

Fredag 21 november 2014

Dubbelkonsert i Kista Kyrka

Ostad Hossein Alizadeh
I konserten ”The art of improvisation” får du uppleva persisk klassisk musik med instrument från fjärran land. Tillsammans med ”sultanen av tar” berättar trions rytmer och melodier egna historier.
Tid: 19:00
Plats: Kryptan, Kista kyrka
» Information

Kantele Trio
En mästerlig konstellation av Finlands främsta kantele-musiker. Modernt, klassiskt och folkligt blandas med romantiska ballader och visor. Ett magiskt sound, unika i sin särart.
Tid: 19:00
Plats: Kryptan, Kista kyrka
» Information

Biljettpris för båda konserterna i Kista kyrka: 190 kr (ordinarie), 140 kr (student/ungdom).

”Kista goes to town” – dubbelkonsert i Kulturhuset

Rana Mansour
Låt oss stolt presentera festivalens Sverigepremiär: stjärnskottet Rana Mansour. En rykande het multitalang direkt från Los Angels, mitt uppe i en växande artistkarriär på den amerikanska musikscenen.
Tid: 21:00
Plats: Studion, Kulturhuset i Stockholm
» Information

Kolonien
Kraftfull folkpop med reggaeinfluenser. Med gåshudslockande stämsång, kloka texter om en bättre värld och en ofantlig spelglädje lovar vi en händelserik konsert utan dess like.
Tid: 19:30
Plats: Studion, Kulturhuset i Stockholm
» Information

Biljettpris för båda konserterna i Kulturhuset: 190 kr (ordinarie), 140 kr (student/ungdom).

Ung Kultur Järva

Heldag på ungdomsgården
Vi tycker att alla ungdomar ska få en helt egen festivaldag där de kan samlas och njuta av liveuppträdanden. Därför bjuder vi in till en magisk heldag på ungdomsgården i Husby/Kista.
Tid: heldag
Plats: Reaktor Ungdomsgård i Husby/Kista
» Information

Lördag 22 november 2014

Trippelkonsert på Kista Träff

Maria Kalaniemi & Arto Järvelä
Finlands absolut mest etablerade legender inom folk- och världsmusik firar 30 år som duo. De bjuder på en kompott av det bästa från deras karriärer där otrolig intuition och känslighet är den rödaste tråden.
Tid: 19:00
Plats: Sverigesalen, Kista Träff
» Information

Maxida Märak
Skådespelare, slöjdare, producent, bluegrassartist, jojkare… En riktig multikonstnär som vågar beröra. Med en mix av jojk, hiphop och en stor portion attityd skapar hon ett sound som du aldrig hört förut.
Tid: 19:00
Plats: Sverigesalen, Kista Träff
» Information

TangoMania
Med finska rötter och stor inspiration från både den argentinska folkmusiken från Buenos Aires och Tango Nuevons grundare Piazzolla, blandar TangoMania influenser från jazz, folkmusik och klassiskt.
Tid: 21:30
Plats: Sverigesalen, Kista Träff
» Information

Biljettpris för alla tre konserterna på Kista Träff: 190 kr (ordinarie), 140 kr (student/ungdom).

Ny samarbetspartner

Vi är mycket stolta över årets nya samarbetspartner El Sistema. El Sistema är en stiftelse som verkar över hela Sverige med visionen om att genom musik medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv. Nu har El Sistema äntligen startats i Bredäng och Husby/Kista.

Onsdag 19 nov

Kista Världsmusikfestival goes El Sistema
En workshop i världsmusikens och dansens tecken! Festivalens filosofi vävs ihop med El Sistemas ambition om att med musikens kraft öka känslan av tillhörighet, stolthet och gemenskap bland områdets barn och vuxna.
Workshopledare: Pedram Shahlai (oud/kamancheh), Agnes Gagge (dans/sång), Rostam Mirlashari (sång)
Tid: 17-18:00
Plats: Husby Träff