Följ KVF på Facebook

Translate

Stolt vill vi presentera årets förskolekonserter:

Tisdag den 18 nov med

Kantele Trio

Kan man bygga ett instrument av en gäddas käkben?
Hör och häpna, det kan man!

Kantele är Finlands nationalinstrument och över 2000 år gammalt. Den hade från början enbart 5 strängar men idag finns det instrument med upp till 39 strängar.

Helena Tuupanen, trefaldig finsk mästare i kantele och dottern Anni Lindblad kommer att spela kantele samt berätta mer om detta spännande instruments historia. Du kommer även själv att få testa att spela, om du vill!

Obs, Kanteles tidiga historia bygger till stor del på sägner inom finsk folkpoesi. I Kalevalaeposet berättas det att finländarnas mytiske nationalhjälte Väinämöinen byggde sin kantele av en stor fiskkäke och tog en ung flickas hår till strängar. Genom att spela på den besegrade 
Väinämöinen sina fiender och blev herre över naturen.

Helena har verkat länge som solist och lärare och vann bl. a. Finlands mästerskap tre år i rad. Gruppen har spelat på otaliga platser runt om i Sverige och Europa både tillsammans och var för sig.

Plats: Kryptan, Kista kyrka

Konserttider 18 november 2014:
Kl 10:00 (förskolebarn)
Kl 13:00 (föreskolebarn)

Publikantal: ca 150 personer, Konsertlängd: ca 45 minuter

Boka plats på: 076-346 46 06 hos Mino eller skriv ett mail till henne. Vid mail se till att alla nedstående uppgifter finns med och önskad konsertdag och -tid.
E-post: mino@farhang.nu

– Skolans namn
– Deltagande årskurser
– Skolans adress
– Kontaktperson telefon
– Antal elever och antal lärare

Kantele Trio