Följ KVF på Facebook

Translate

Ester Rada – Den nya rösten från Mellanöstern

Ester Radas tvärkulturella stil är en reflektion av hennes eget liv – född i Isarel med etiopiskt arv. Att växa upp i knapra förhållanden i en mycket religiös judisk familj bland de tuffaste kvarteren i Israel, gav Rada en strävan att vilja ändra sitt sätt att leva och uppfylla sin dröm om att skapa musik.

Kritiker har beskrivit hennes genre som en blandning ljud som ”graciöst kombinerar Ethio-jazz, funk, soul och r&b, med blandade undertoner av svarta spår”.

För närvarande arbetar Ester på sitt debutalbum, som en uppföljning till sin hyllade första solo-EP ”Livet Händer” från 2013, skriven och komponerad av Ester själv och producerad av de israeliska producenterna Kuti (Kutiman/ThruYou) och Sabbo (Soulico). EP:n fick världen att upptäcka potentialen i denna sångare, låtskrivare, artist, och person. Esters ökande popularitet tog henne på en turné genom USA, Kanada och Europa – nu senast till Glastonbury Festival.

Ester Rada fick äran att värma upp publiken åt Alicia Keys under hennes konsert i Israel, och fick fantastisk kritik av Alicia själv som utbrast ”hon är fantastisk”.

Med starka influenser från början av 1900-talets starka kvinnor som Nina Simone och Ella Fitzgerald, ett röstomfång som Aretha Franklin, samt en stor uppskattning för mer samtida svarta divor som Eryka Badu, Lauryn Hill och Jill Scott, bidrar Rada med en helt ny röst till soulen som redan gör succé världen över.

Konsertinformation

Datum: Fredag 27 nov, 2015
Tid: kl 19.30. Dörrar öppnas kl 18.30.
Plats: Studion, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg.
Biljett: Ord.pris 250 kr. Köp biljett här.
Övrig info: Bar finns. OBS! endast stående publik.
Läs mer: Kulturhusets hemsida