Golbang

Foto: Markus A. Ljungberg

Volontär

Vill du arbeta som volontär på Kista Världsmusikfestival i höst? Maila oss på volontar@kistaworldmusic.com och berätta lite kort om dig själv.

Translate

Mor Karbasi

Kista världsmusikfestival presenterar stolt Mor Karbasi. Den 24-åriga sångerskan har hyllats för sin vackra röst, både stark och nyanserad, och för hennes tolkningar på traditionella sånger. Mor Karbasi slog tidigare i år igenom på Londons globala scen med releasen av hennes första album ”The Beauty and The Sea”. Hennes breda repertoar består av alltifrån traditionell och nutida musik, så som Spansk judisk musik från 1400 talet och Ladino-inspirerade kompositioner. Flamencon har alltid varit en viktig del av Mors musicierande och detta genomsyrar hennes fantastiska framträdanden. Bandets brittiske gitarrist Joe Taylor ger bandets musik en modern dimension.

Mor Karbasi band består av: Mor Karbasi; sång, Joe Taylor; Akustisk- och elgitarr samt sång, Andres Ticino; Slagverk, Jorge Bravo; Spansk gitarr, Fred Thomas; Kontrabas och slagverk.

Mer info om Mor Karbasi här.

Den Flygande Bokrullen

Den Flygande Bokrullen består av sex fantastiska musiker. De spelar framförallt klezmermusik som bjuder upp till dans. Bandets repertoar följer traditionen av klezmermusik men musiken präglas självklart av musikernas egna influenser. DFB släppte sitt tredje album ”Shuff!” 2007.

Den flygande bokrullen består av: Matti Pohjola; kornett, tenorbanjo, mandolin och barytonhorn, Gustav Johansson; dragspel, trombon och barytonhorn, Lars Ydgren; klarinett och altsax, Carl Johansson; batteri och barytonhorn, Arvid Pettersson; piano och barytonhorn, Thomas Dawidowski; bastuba och kontrabas.

Mer info om Den Flygande Bokrullen hittar du här.

Svenskarna

Fyra fantastiska musiker, sångare och skådespelare. En svensk-turk, en svensk-ryss, en svensk-spansk-fransman och en svensk-ugandier är kärnan i gruppen svenskarna. Fyra solister som slagit sig samman och utvecklat en egen form av världsmusik med mycket sång. Afrikanska rytmer blandas med orientaliska kvartstoner och förvandlas till klezmer, rumba och fransk chanson- eller till en svensk visa. Mångsidig musikalitet, lyhördhet i samspelet och scenisk inspiration kännetecknar gruppen.

Svenskarna består av: Fikret Cesmeli; baglama (turkisk luta), darbuka (trumma) och sång, Vladimir Dikanski; fiol, flöjt, piano, gitarr och sång, Roberto Gonzalez; gitarr, guiro (rytm) och sång, Richard Kaigoma Sseruwagi; kalimba (tumpiano), djembe (trumma), gitarr och sång.

KMH Folk

KMH Folk är ensemblen där studenterna vid Kungl. Musikhögskolans institutionen för folkmusik utforskar och experimenterar med folkmusik i storensemble. Det är inte orkester. Det är inte storband. Det är inte spelmanslag. Ensemblen arrangerar sin musik tillsammans och komponerandet av nytt material ingår som en självklar del i det gemensamma arbetet. Allt under ledning av saxofonisten Jonas Knutsson.

Möt KMH Folk som rymmer musiker och sångare ur en bred flora av kulturer och folk-/konstmusiktratitioner. I KMH Folk kan vitt skilda referenser samsas, gemensamma nämnare utkristalliseras och ideér destilleras. Ett band på upptäcksresa genom nya musikaliska rum där varje anhalt känns lika oväntad som självklar!

Mer info hittar om KMH folk du här.

East´n´bull

East´n´bull är en fusion av rock, punk, blandat med musik från balkanområdet och Turkiet. Bandet; som består av en trumvirtuos och en trummande DJ-virtuos, en fantastisk keyboardist, en stor talang på slagverk och en spännande basist, bjuder på en föreställning full av energi som för tankarna till ett sprudlande Istanbul!

East’n’bull består av: Hakan Vreskala; sång och slagverk, Dijle Yigitbas/DJ Deelay; trummor, Ahmet Bukulmez; keyboard, Onur Elibol; bas, Taner Erdinc; slagverk.

Mer info om East’n’bull hittar du här.