Volontär

Vill du arbeta som volontär på Kista Världsmusikfestival i höst? Maila oss på volontar@kistaworldmusic.com och berätta lite kort om dig själv.

Translate

Hoorvash Khalili och Nazanin Ghanizadeh gästar AVA

Kista Världsmusikfestival har bjudit in två framstående artister från Iran som solister till ensemblen AVA som har sitt säte i Stockholm.

Hoorvash Khalili är den första kvinnliga vokalisten som fått medverka på cd:s i Iran. Under fyra år samarbetade hon med Iranska Nationalorkestern. Hon har också samarbetat med flera olika musikgrupper och har framträtt på musikfestivaler i Iran och i andra länder. Hoorvash Khalili har dessutom flera egna band som Maahbibi och Aavaaye Hoor.

Nazanin Ghanizadeh spelar kamanche och är utbildad från Musikhögskolan i Teheran. Hon har spelat i många olika grupper och på festivaler i Iran, Sverige, Tyskland, Tunisien och Ryssland.

AVA är en musikgrupp hemmahörande i Stockholm och ger personliga tolkningar av den traditionella folkmusiken från Iran. Medlemmarna är specialister på sina respektive instrument och spelar ofta utanför Sverige.

AVA Ensemble:

Hassan Moghadam – tar och setar
Mohammad Khaladian – oud
Ehsan Kazemi – santoor
Hiva Khatib – tonbak