Draupadis eld

(5-9 år)

Kliv rakt in i en tretusen år gammal saga.

Draupadi, den unga prinsessan, är en modig tjej som gillar att dansa. När hon gifter sig och blir drottning i landet dras hon in i ett ödesdigert tärningsspel och hamnar mitt i centrum av striden mellan två släkter. Men Draupadi tar ödet i sina egna händer.

Artister från Långsjö teater och Stockholm Sangeet gestaltar en liten del av det stora indiska eposet Mahabharata, riktat till den unga publiken. Det är en interaktiv föreställning med indisk klassisk musik, berättande, mim och dans inspirerad av indisk klassisk dans och hiphop. Barnen får vara med och styra delar av föreställningen och efteråt ingår en kort workshop med musik och dans.

Moa Danielson är pedagog och frilansande slagverkare med nordindisk klassisk musik och balkanmusik som huvudområden. Stian Grimstad har studerat sitar i mer än 20 år och är verksam som frilansmusiker, kompositör m m. Maria Magdolna Beky Winnerstam är dansare inom den indiska klassiska dansformen kathakhali, skådespelare, regissör och konstnärlig ledare för Långsjö Teater. Hon har lång erfarenhet av arbete med metodutveckling, rörelse och storytelling.

Konsertinfo

Datum & tid: Söndag 29 september kl. 14.00
Plats: Kyrkogårdsvägen 2, Huddinge
Speltid: 40 minuter + kort workshop 10–20 min