Kiosk

På scen

Konsert i flera akter tillsammans med Kista Big Band, Golbang och KMH Jazz Orchestra.
Lördag 27 november 2010, kl 18.00
Kistamässan (Vägbeskrivning)

Biljettinformation

Pris: 250 kr
Ungdomar/studenter med giltigt leg: 150 kr

Köp dina biljetter hos Ticnet eller via telefon 077 – 170 70 70.
Biljetter finns också att köpa hos Caspian food store i Kista.

Presenteras i samarbete med Riksteatern och Kistamässan

Kiosk

Kiosk grundades 2003 av Arash Sobhani i Teheran. Kiosk gjorde sig först kända genom att spela in material som ansåg ”olämpligt” enligt de islamska myndigheterna. Efter att ha förhindras att framträda offentligt flyttade Sobhani till 2005 till USA där Kiosk släppte albumet ”Ordinary Man”. Albumet blev väl emottaget av både kritiker och fans, både i och utanför Iran och blev även tillgänglig på bland annat iTunes.

Kiosk spelade in sitt andra album ”Amor de la Velocidad” i Toronto, när den släpptes 2007 blev albumet direkt etta på försäljningslistan hos CD Baby. Musikvideon till titelspåret Eshgh-e Sorat, regisserad av Ahmad Kiarostami, blev en av de mest visade klipp på youtube samma vecka den släpptes. Därefter påbörjade Kiosk sin första världsturné, som gick från Bonn i Tyskland till Sydney i Australien. Kiosk deltog samtidigt i flera musikfestivaler, bland annat i en hyllningskonsert till Bob Dylan i LA, där de var det enda icke-engelskspråkiga bandet.

Under 2008 återvände Kiosk till studion för att spela in sitt tredje album, ”Global Zoo”. Gästartisterna Paul (Pazzo) Mehling från Hot Club of San Francisco och Mohsen Namjoo, legendarisk iransk fusionmusiker, hjälpte Kiosk att skapa ett fylligare ljud och blanda traditionell gypsy med modern rock. Låten ”Yarom Bia” blev en omedelbar hit, inspirerande många remixer och spelade på många fester i Teheran.

Som pionjärer inom iransk rockmusik har Kiosk har prisats för sin vassa, smarta och satiriska texter som framhäver paradoxerna i det iranska samhället och politiska systemet.

Lyssna på Kiosk via Spotify