Mobile World Music Walk

Mobil musikpromenadEn musikpromenad i det mångspråkiga, mångkompetenta och mångteknologiska Kista

Torsdag 25 november
kl 11.00-12.00 Teknisk genomgång och presentation på Kista Bibliotek och lärcenter
kl 12.00-12.30 Promenad

Söndag 28 november
kl 11.00-12.00 Teknisk genomgång och presentation på Kista Bibliotek och lärcenter
kl 12.00-12.30 Promenad

Kista liknar inget annat – dela en multispeciell upplevelse med oss där den mobila tekniken öppnar dörrar till världens musik!

Följ med på en fascinerande vandring där världens musikaliska mångfald möter den tekniska innovation som är så unik för just Kista. Ingen annanstans i världen är så många världsledande innovationsföretag samlade sida vid sida med en världsunik mångfald av musikalisk, språklig och kulturell kompetens.

Musikpromenaden handlar om att genom den nya mobila tekniken tillsammans upptäcka och lära känna textinnehållen/budskapen i den levande världsmusiken.

Vi ses först i Kista bibliotek/lärcenter där forskare förklarar hur den nya mobila tekniken kan levandegöra musik och fysiska platser. Vi lär oss komma igång med Spotify på mobilen samt de platsbaserade mobiltjänsterna Foursquare och Gowalla. Dessutom får vi lära känna en spännande mashups – SpotiSquare – som utvecklats av forskare på Mobile Life Centre i Kista.

Därefter tar i oss runt i närområdet, där vi “checkar in” på olika platser och lyssnar på världsmusik särskilt utvald av lokala entusiaster och musiker. Medan vi lyssnar får vi höra låttexterna läsas upp på originalspråk och bli översatta. Meningen är att vi ska få en nära upplevelse av musiken samt en ökad förståelse för det berättande som vilar i musiken. Vi får tillfälle att ställa frågor, diskutera och fördjupa oss i spännande resonemang kring musik, identitet, plats, historia och kultur.

Om du har en surfmobil med GPS – ta med den! Vi lär dig komma igång så att du även efter musikpromenaden kan fortsätta upptäcka nya platser och ny musik!

Ni som deltar på promenaden har dessutom chans att vinna premiumabonnemang hos Spotify.

Grönland

Den traditionella grönländska kulturen och världsbilden har djupa rötter i en nomadiserande fångstkultur, inte desto mindre har språnget från traditionell fångstkultur till ett modernt IT-samhälle skett på bara ett par generationer och idag finns det lika många mobiltelefoner som det finns invånare på Grönland.

Sylvia Hild, intresserad av Grönland sedan 1978, följer med på promenaden och berättar om grönländsk musik. Hon har rest flera gånger till Grönland och även studerat på Institutet for eskimologi i Köpenhamn. Idag är hon sedan många år ordförande för Föreningen Sverige-Grönland och sprider kunskap om grönländsk kultur och natur i Sverige.
www.sverigegronland.com

Gambia

Lansana Juwara från Gambia kommer också att följa med på promenaden och berätta om gambiansk musik.

I samarbete med Kista Idea Lab på Biblioteket Stockholm och Mobile Life.
Promenaden sponsras av Spotify.

Kista Världsmusikfestival på Spotify

Musikpromenaden på Gowalla

Platser för Kista Världsmusikfestival 2010 på Gowalla