Shams Ensemble

med Alireza Ghorbani & Naser Razzazi

Fredag 25 november kl 19.30
Kulturhuset, Hörsalen
Köp biljetter hos Kulturhuset.se
Event på Facebook

En av Irans ledande musikensembler förenas med de legendariska vokalisterna Alireza Ghorbani och Naser Razzazi för en magnifik afton med musik inspirerad av sufiska traditioner. Familjen Pournazeri bildade Shams Ensemble med visionen att återskapa den förlorade musiktraditionen kring stränginstrumentet tanbur genom kompositioner som sammanför tanbur med andra klassiska instrument.

Gruppen spelade en längre tid under namnet Shams Tanbur Ensemble och blev oerhört populära både i Iran och internationellt men ändrade namnet till Shams Ensemble efter att ha lagt till traditionell och kurdisk musik till repertoaren.

Ensemblen leds av Kaykhosro Pournazeri, som också komponerar all musik, och består av utsökta musiker, bland andra två söner till Pournazeri. Solister i denna konsert är de två stora sångarna Alireza Ghorbani och Naser Razzazi. Shams har genomfört över 300 bejublade konserter världen över, bland annat USA, Kina, Mellanöstern, olika länder i Europa och kommer nu för första gången någonsin till Sverige och Stockholm.