Arkiv 2012

KVF firar tolv år!

Festivalen gästas i år av två internationella konstellationer som besöker Sverige för första gången. Sex personer starka Mezrab Ensemble med den uppmärksammade sångerskan och setar-spelaren Sepideh Raissadat och den internationellt välkända kompositören och instrumentalisten Hamid Motabassem som frontfigurer gästar oss på Kulturhuset.

Samma kväll uppträder även den uppmärksammade fusionvokalisten Hamed Nikpay med ensemble, båda konserterna äger rum i hörsalen på Kulturhuset fredagen den 30:e november. Se respektive artists sida för mer information!

Onsdag den 28:e presenterar vi i samarbete med Basementality Battles en kväll med Rap Battle som tema. Vi börjar med en workshop där unga som gamla får lära sig grunderna i genren, rim och skrivtekniker med mera för att sen presentera battles med både stora namn inom genren och lovande unga talanger.

Skolkonserter för de allra minsta även i år, denna gång med 25 personer stora KMH Folk bestående av folkmusiker från olika håll i världen spelandes på en brokig skara instrument. Årets skolkonserter är dessutom gratis – Läs mer om skolkonserterna!

I Kista bjuder vi på konsert av Bahram Bajelan med ensemble i samarbete med Kista Kyrka på lördagen den 1:a december. Konsertkvällen avrundar festivalen på platsen där den en gång uppstod.

Kista Världsmusikfestival 2012 produceras på uppdrag av Kungliga Musikhögskolan i samarbete med Riksteatern och Kulturhuset samt med stöd av Svenska Kyrkan i Spånga-Kista församling, varmt välkomna!

Läs även mer på Farhang.nu om övriga aktiviteter.