Agnes Gagge

Workshop i persisk dans

Agnes Gagge är en mycket uppskattad artist, koreograf och pedagog som genom åren uppträtt både i TV och på flera prestigefulla scener i Sverige och världen. Under Kista Världsmusikfestival bjuder hon på en prova på workshop i Persisk och Centralasiatisk dans.

När: 27:e november 18.00-19.00
Var: Arena Satelliten i Sollentuna
Hur: Gratis men anmälan krävs, maila info@farhang.nu.
Vem: Dig som är 15-25 år. Inga förkunskaper krävs.

Uppväxt i en musikerfamilj kom hon tidigt i kontakt med klassisk musik och började som barn att spela och sjunga, men ganska snart tog kärleken till dansen över. När hon kom i kontakt med persisk dans via sin danslärare Sophia Mirlashari, uppstod en stark kärlek som fick henne att resa ut i världen för att samla mer kunskap.

I San Francisco tog hon många privatlektioner för Sharlyn Sawyer, ledare av den berömda dansskolan Ballet Afsaneh, i persisk klassisk dans, persiska folkdanser, azerisk dans samt uzbekisk dans. Hon har även studerat persisk klassisk dans och afghansk dans för internationellt hyllade artisten Miriam Peretz, samt rest flertalet gånger till Tyskland för att ta intensiva privatlektioner i persisk och uzbekisk dans med den profesionella uzbekiska dansaren Schachlo.

Agnes uppträdde i dansgruppen Abrisham som arbetade med danser från den historiska sidenvägen och sen många år tillbaka sammarbetar hon med världsmusikgrupperna Golbang och Padik.

2013 bildade hon dansgruppen Parvaz och har sedan dess arbetat för att utveckla kunskapen om de persiska och centralasiatiska danserna i Sverige och för att höja dem till en scenisk form.

Workshopen presenteras i samarbete med Arena Satelliten i Sollentuna.

För dig med Facebook: Event för danskursen.