Vardagssånger

Du har hört det förut – När tre musikanter med olika musikalisk erfarenhet möts så händer det grejer. Men det är sant. När den här trion spelar så blir det bra, viktigt och framför allt svängigt. Med bas i improvisation blandas melodier med folkmodus, rytmer från jazzen och känslan från popen. Allt kan hända men det som händer mest är att det blir musik för magen, huvudet och hjärtat.

När: 27:e november 12.30
Var: Affärsteatern, bottenvåningen på Kronborgsgränd 1 i Ärvinge/Kista. (karta)
Hur: Gratis!

Vardagssånger består av Lisa Grotherus – klarinett/basklarinett, Sara Parkman – fiol och Elsa Bergman – kontrabas.

Lisa Grotherus har en bakgrund inom både jazz och folkmusik, och spelar klarinett/basklarinett och tenorsax. Under hösten 2013 aktuell på Scalateatern i föreställningen ”Hoppets lilla orkester – andra sånger av Vladimir Vysotskij och hans vänner” med Fria Proteatern. Lisa spelar även i Oh My O, Lissom Noise, Pianomaskinen, Maria Leck med flera.

Sara Parkman är folkmusiker och spelar fiol med bland annat Silvana Iman, En folkmusikalisk show och Pianomaskinen. Parallellt med musiken arbetar Sara som radiomakare för Sveriges Radio.

Elsa Bergman spelar kontrabas framför allt med inriktning mot frijazz och improviserad musik. Efter fyra års musikstudier i Trondheim, Norge, arbetar hon nu som frilansmusiker. Elsa komponerar för flera av de band hon medverkar i såsom El Sircus, Hästköttsskandalen, Dina Kompisars Kompisar, Inside Hungry Horse, Attack m fl.

Presenteras i samarbete med Hotspot Kista.

För dig som är med i Facebook: Event för Vardagssångers konsert.