Kista Världsmusikfestival 24–29 nov 2015

2015 års festival kommer att bli någonting alldeles extra – vi firar 15 år! Skriv in 24-29/11 i almanackan redan nu, vi är i full gång med att boka artister.

I år kan vi bland annat presentera den fantastiska, nya soulsångerskan Ester Rada från Israel, som framträder i festivalens nedslag i city “Kista goes to town” 27/11. Den kontroversielle iranska poeten och sångaren Shahin Najafi 28/11 är en annan höjdpunkt under festivalen.

Andra artister som kommer till årets festival är bl.a. Värttinä juvelen i kronan av finska folkmusiken, den legendariska Zarbang Duo som spelar tillsammans med den ledande persiska dansare och koreografen Banafsheh Sayyad och violinvirtuosen Harpreet Bansal från Indien, 42-mannaband Kören Aftab som tillsammans gör en trippelkonsert söndag den 29/11. Banafsheh bjuder även in till två dansworkshops lördag 28/11.

Årets festival presenterar stolt kvintten Parizad som ska göra skolkonserter i Kista kyrka, lokalen Kryptan 24 & 25/11.

Kista Världsmusikfestival är ett fyrverkeri av färg, dans, kultur och traditioner. Dessutom på ett språk som alla förstår – musik! Förutom konserter med färgsprakande artister från olika delar av världen bjuder festivalen på seminarier och workshops i både dans och musik.

Om du är intresserad av att vara vår samarbetspartners är du varmt välkommen att höra av dig till mig, rostam@farhang.nu.