2 dansworkshops med Banafsheh

Dance of Oneness®: Dancing Saaghi + Trance Dance & Drum Ritual

Banafsheh Sayyad är en ledande persisk dansare och koreograf inom de persiska heliga danserna. I två workshops under Kista Världsmusikfestival bjuder hon in dig till sin magiska dansvärld. Med sig har hon Reza Samani (Daf, Tombak, Ney) som är en persisk virtuos och en del av den legendariska Zarbang. Banafsheh har jobbat tillsammans med Reza i över 15 år.

”When Banafsheh teaches, she weds Rumi’s ecstatic poetry to dance and gives her students the opportunity to experience and embody sacred, mystic teachings through accessible movement. Practicing Dance of Oneness has led me to discover the lover and the beloved, both in me.”

– Maura Tousignant, Student of Dance of Oneness since 2009

 

Workshop 1: Dance of Oneness®: Dancing Saaghi, the Muse

28 november 28, kl 15-18:00
Medel till avancerad nivå

Den centrala kvinnofiguren i persiska miniatyrmålningar är Saaghi – musa och vin-bärare som serverar gudomligt vin som ger inspiration, hänförelse och närvaro. Dansa och förkroppsliga Saaghi och ta emot hennes uppenbarelser genom den sensuella och vackra klassiska persiska dansen tillsammans med Banafshehs samtida mystiska, eldiga och flödande stil. I dansworkshopen kommer ni att undersöka Saaghi genom dans och poesi av Rumi, Hafez och Khayyam. En energisk dansworkshop som är teknik-baserad men även fokuserar på en inre och själslig resa. Lämplig för personer med en bakgrund inom dans, men öppen för alla. Medtag dansskor med mjuka sulor.

 

Workshop 2: Dance of Oneness®: Trance Dance & Drum Ritual

28 november, kl 19-21:30
Blandad svårighetsgrad, öppen för alla
Med musikern Reza Samani

En resa genom ritualer, gamla och nya som gör dig närvarande i nuet och släpper lös din energi för ett större och öppnare medvetande. Dansa för att känna glädje över livets mirakel. Extatiska övningar som till virtuos livemusik öppnar våra hjärtan för att uppleva det oändliga i våra ändlösa kroppar. Guidade av Rumis poesi innehåller resan en uppvärmning i medvetenhet, jordad men explosiv skakning, Sama/virvlande, chanting och fri stil. Medtag skor med mjuka sulor eller strumpor.

 

Workshopinformation

Datum: 28 november
Tid: Workshop 1, kl 15-18 och workshop 2, kl 19-21:30.
Plats: Layali orientaliska dansakademins studio/butik på Dalagatan 64 vid Odenplan.
Läs mer: Om Banafshehs workshop.