FeminEast Urban Music – 27/11

 FeminEast Urban Music

femin-urban-night-liggande-utan-text

Mellanösterns kvinnliga urbana röster. Starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för förändring. Röster som motarbetas för att de kan erövra världen och störta strukturer.

Line up:

Malikah (Libanon)

Rap & hiphop. Språk: Arabiska
Lynn Fattouh, alias Malikah ”Queen of Arab Hip-Hop” föddes i Marseille 1986. Uppväxt i krigets skugga i Beirut. Hon intog den libanesiska hiphopscenen när hon var 16 år och visade tidigt tecken på framgång. Malikah har deltagit i flera musik festivaler bl.a. Avantarium Festival i Frankrike, Moloko Festival i Switzerland och Roskilde Festival i Danmark.

143 Band (Afghanistan)

Rap & hiphop. Språk: Persiska
Bandet består av Diverse och Paradise. Paradise är en av de första kvinnliga rapparna i Afghanistan. Inom undergroundscenen i huvudstaden Kabul har Paradise gjort musik under fyra år för att berätta om våld mot kvinnor och protestera mot den patriarkala strukturen som berövar kvinnors grundläggande mänskliga rättigheter.

Ayben (Turkiet)

Rap & hiphop. Språk: Turkiska
Ayben är Turkiets absolut bästa kvinnliga rappare. Hon började sin karriär 1998 och debutlåten ”Yüzyüze” var med på gruppen Nefrets album som skapades av CEZA. Hon har vunnit en stor publik genom att samarbeta med andra artister från olika musikgenrer. Hennes senaste singel har fått över 2 miljoner visningar på Youtube.

Nesa Azadikhah (Iran)

Elektronika / House / Techno / DJ
Nesa Azadikhah (1984) är en Teheran-baserad DJ, musikproducent, kompositör, ljudartist och musiker. Från att från sex års ålder ha spelat tonbak och daf till att som 16-åring börja dj:a på undergroundställen, har hon etablerat sig som en av Teherans mest efterfrågade elektronikamusiker, ljudartist och kompositör.
Lyssna: Soundcloud

Justina (Iran)

Rap & hiphop. Språ̊k: Persiska
Trots det faktum att hiphop är olaglig i Iran och kvinnor inte får sjunga har Justina etablerat sig som en av Irans bästa kvinnliga rappare. Hon protesterar mot diskriminering av kvinnor och ger röst åt många aktuella kontroversiella frågor i Iran.

Konsertinformation

Datum: Sön 27 nov 2016 kl 20:00. Dörrar öppnas kl 19:00
Plats: Kägelbanan, Södra Teatern, Mosebacketerrassen
Biljetter: 175 kr, stud 125 kr inkl serviceavgift. Åldersgräns 18 år
Köp biljett: Södra Teatern

Tillgänglighet: Entré för rullstolsburna gäster ligger till höger om Södra Teaterns huvudentré. Därifrån finns det hiss till Kägelbanan. Handikapptoalett vid garderoben på Kägelbanan

Riksteatern och Farhang