Lena Chamamyan – 27/11

Lena Chamamyan (Syrien)

Lena Chamamyans röst och musikalitet har berört publiken i öst och väst. Hon är ansedd som en av de främsta sångerskorna i sin generation. En doft av orientalisk jazz går genom hennes musik – en blandning av klassisk arabisk musik, armeniska sånger och västerländsk musik. Hon är född 1980 i Damaskus med armeniska rötter. Endast fem år gammal gav hon sin första konsert. Den första stora konserten ägde rum i Aleppo 2002.

Lena Chamamyan är en av de få kvinnor från Mellanöstern som både skriver musik, producerar och sjunger. Hon gav ut sin första album 2006 där hon blandar element från orientalisk musik och jazz. Samma år hon vann Radio Monte Carlos bästa pris för världsmusik. 2011 utnämnde Arabian Business Magazine henne till en av de 500 mest inflytelserika personerna i arabvärlden.

Genom åren har Lena lånat sin röst till ett antal TV-serier och dramatiska verk i Syrien och andra länder och medverkat i många prestigefulla arabiska och internationella musikfestivaler. Sångerna på hennes senaste album Ghazl El Banat handlar mycket om fred och skydd av kvinnor och barn.

Konserten med Lena Chamamyan och hennes sexmannaband inleds av Simona Abdallah. Konferencier: Nadin Al Khalidi

Konsertinformation

Datum & tid: Sön 26 nov 2016 kl 17:00
Plats: Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg 3, buss 69 och 76
Biljetter: 100-200 kr
Köp här: Berwaldhallen

Konserten spelas in av SR P2

Farhang i samarbete med Riksteatern och Sveriges Radio/Berwaldhallen/P2