Kista Världsmusikfestival 2017

Årets upplaga av Kista Världsmusikfestival bjuder på färgstark och poetisk musik av storartade musiker i en mångkulturell blandning. Konserterna vänder sig till stora och små.

Den magiske oudspelaren Adnan Joubran från Palestina gästar festivalen med sin grupp i ett nedslag på Messingen i Upplands Väsby den 24 nov. Joubran är en hyllad musiker i hela arabvärlden. Dubbelkonsert med sångerskan Hoorvash Khalili och kamanche-spelaren Nazanin Ghanizadeh från Iran tillsammans med ensemblen AVA. Support: svenska folkmusikern Hanna Andersson.

Mahbang Ensemble är specialiserad på persisk klassisk musik. Gruppen hör till en ny generation av persiska musiker i Iran. Dubbelkonsert med Pia Pohjakallio & Anna Fält som bjuder på ett starkt möte mellan finsk ursång och flamenco.

Ali Ghamsari med Haleh Seyfizadeh är bland de absolut mest omtalade och aktuella musikerna i persisk klassisk musik i Iran idag och bjuder på ett mästerligt möte.

Både svängigt och finstämt blir det när svensk/finska folkmusikgruppen Folk’Avant spelar och sjunger för förskolebarnen under veckan i Kista och Rinkeby. Texterna är både på finska och svenska.