Ali Ghamsari och Haleh Seyfizadeh

Ett mästerligt besök i Sverige presenteras stolt av Kista Världsmusikfestival 2017

Ali Ghamsari tillsammans med Haleh Seyfizadeh är bland de absolut mest omtalade och aktuella musikerna i persisk (traditionell) klassisk musik i Iran idag. Genom sin mästerliga teknik och kunskap har de varit nyskapande och revolutionära i arrangemang och har tillsamman gett denna genre ett nytt ansikte för den nya generationen av vokalister och instrumentalister i Iran.

Ali Ghamsari är utan tvekan den nya generationens mest meriterade musikern i Iran. Med flera nybildade konstellationer och med sin öppna och fräscha attityd har han satt sin signatur på dagens persiska (traditionell) klassika musik.

Hale Seyfizadeh är uppvuxen i en familj där alla spelar musik på en professionell nivå. År 2000 började hon samarbeta med Ali Ghamsaris Ensemble och sedan dess har de haft otal konserter i och utanför Iran. Hon har även som sångerska medverkat i olika dokumentärfilmer och på teatrar i Iran.

Bland de skivor som Ali Ghamsari har producerat kan nämnas: Naghsh e khial, Ab Nan Avaz, Sarv e Ravan, Shoor e parishani, Tanid e Dar Khotoot e Movazi, Ivresses, So long goodbyes, Singing the snow.

Programinfo

Datum & tid: söndag den 26 nov kl 18:00
Plats: Kista Kyrka, Kryptan, ingång från Vejlegatan
Biljett: 200 kr ordinarie, 120 kr för studerande, ungdomar upp till 23 och pensionärer
Köp biljett hos tickster.com
Tillgänglighet: ramp för rullstolsburna finns