Kista Världsmusikfestival 24-31 okt 2018

I år har vi bytt festivalmånad! Årets Kista Världsmusikfestival äger rum från 24 till 31 oktober istället för som tidigare i slutet av november. En festival fylld av glädje och musik från olika delar av världen!

Festivalen kommer bland annat att gästas av Gian Trio med sångerskan Rahele Barzegari (Raha). Gian Trio har nyligen börjat turnera i Europa och inlett ett nytt samarbete med Rahele Barzegari. På repertoaren står framför allt kurdisk musik. Hör dem i Kryptan, Kista kyrka!

Ali Ghamsari, tarspelaren som gjorde en fantastisk konsert i förra årets festival återkommer nu med sin musikföreställning Shatte Randj (Chess). Musik, teater, dans och animation vävs samman till en vacker, poetisk och filosofisk föreställning. Vi är stolta att kunna presentera Shatte Randj på Musikaliska som en del av Kista Världsmusikfestival 2018 under temat ”Kista goes to town”.

Lamine Cissokho från Senegal gör en lunchkonsert på Kista bibliotek samt en eftermiddagskonsert på Upplands Väsby bibliotek. Lamine kommer ursprungligen från Senegal och tillhör eliten av koraspelare.

Golbang, världsmusikbandet som sprider glädje med sin blandning av persisk, baluchisk, kurdisk och svensk folkmusik spelar på Kista aktivitetscenter.

Nordisk kväll. Bridget Marsden & Leif Ottosson, två av svensk folkmusiks främsta utövare med ett tätt samspel på fiol och accordeon delar kväll med Siri Karlsson, prisbelönt duo som formexperimenterar med folkmusik och psykedelia. Kvällen inleds av Unruly Gang, unga dansare från området. I Kista kyrka.

Flamenco Matiné på höstlovet. Färgstark flamencodans, musik och sång för fritidshemsbarn och andra intresserade. I Rinkeby Folkets Hus och på Kista bibliotek.