Konserter 2009

KONSERTER I STOCKHOLM

Fredag den 27 november blir en helkväll i Kulturhuset:
KMH Folk Foaljen, Kulturhuset kl. 19.00
Kungl. Musikhögskolans folk- och världsmusiker värmer upp publiken i foaljén. Bandet rymmer ett trettiotal musiker och sångare ur olika folk- och konstmusiktraditioner. Student ensamblen utforskar och experimenterar med folkmusik i denna storensamble.

Mor Karbasi (UK/Israel) Hörsalen, Kulturhuset 27 november kl. 19.30.
Den 24-åriga sångerskan slog i år igenom på världsmusikscenen i London och hon har hyllats för sin vackra röst som är både stark och nyanserad. Hennes repertoar är en mix av sefardiska sånger och egna kompositioner. Hon hämtar inspiration ur både marockansk och persisk-judisk kultur samt från flamenco och sydamerikansk musik.

Den Flygande Bokrullen Hörsalen, Kulturhuset 27 november kl. 21.00.
Efter konserten med Mor Karbasi bjuder Den Flygande Bokrullen upp till dans. Bandets repertoar följer traditionen av klezmermusik men musiken präglas av bandmedlemmarnas blandade musikaliska bakgrunder.

Lördag 28 november Reactorhuset, Husby 28 november kl. 19.00.
Kankarsh (Farhangs ungdomar) presenterar i samarbete med Reactor: ung scen – med musikföreställningen East ´n´bull. På scenen presenteras även den unga och talangfulla rappare Tudog. DJ 1 PAPP kommer att avsluta kvällen med de heta danslåtarna från Hipp Hopp till RnB.

Skolkonserter med Svenskarna i Kista Kyrka, Kryptan:
Onsdag 25/11 kl.10.00 och 13.00, torsdag 26/11 kl. 10.00 och 13.00.
Afrikanska rytmer blandas med orientaliska kvartstoner och förvandlas till klezmer, rumba och fransk chanson- eller till en svensk visa.