Pressmeddelanden

Kista Världsmusikfestival den 20-26 november 2017

Årets upplaga av Kista Världsmusikfestival bjuder på färgstark och poetisk musik med storartade artister i en mångkulturell blandning. En av arabvärldens mest hyllade musiker, Adnan Joubran gästar liksom Ali Ghamsari med Hale Seyfizadeh, som är bland de mest omtalade musikerna i Iran idag. Fler musiker från Sverige, Finland och Iran medverkar.

Kista Världsmusikfestival genomförs för 17:e året i rad med internationella gästspel och inhemska artister.

Vi är särskilt stolta att i år kunna presentera den magiske oudspelaren Adnan Joubran från Palestina, hyllad i hela arabvärlden, den 24 november, och Ali Ghamsari med Haleh Seyfizadeh som är bland de absolut mest omtalade musikerna i persisk klassisk musik i Iran idag. De bjuder på ett mästerligt möte den 26 november.

Sångerskan Hoorvash Khalili och kamanche-spelaren Nazanin Ghanizadeh från Iran tillsammans med Stockholmsbaserade ensemblen AVA delar kväll med Adnan Joubran. Support: svenska folkmusikern Hanna Andersson.

Mahbang Ensemble är specialiserad på persisk klassisk musik. Gruppen hör till en ny generation av persiska musiker i Iran. Dubbelkonsert den 25 november med Pia Pohjakallio & Anna Fält som bjuder på ett starkt möte mellan finsk ursång och flamenco.

Svensk/finska folkmusikgruppen Folk’Avant gör konserter för förskolebarnen under veckan i Kista och Rinkeby. Trion gör också en konsert speciellt för de äldre.

Förutom konserterna i Kistaområdet gör festivalen i år ett nedslag på kulturhuset Messingen i Upplands Väsby.

Mer info under Program och Artister. Bilder under Pressbilder

Kontakt: Rostam Mirlashari, rostam@farhang.nu eller 070 496 89 62

Kista Världsmusikfestival arrangeras av Föreningen Farhang (http://www.farhang.nu/) i samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning och Upplands Väsby kommun med stöd av Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Kulturrådet.